Holokauszt megemlékezés 2017

2017.04.13 11:53

A HOLOKAUSZT ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA

2017

Megemlékezésünk mottója:

 „A remény olyan, mint a béke. Ez nem Isten ajándéka. Ez egy olyan ajándék, amit csak mi adhatunk egymásnak.” (Elie Wiesel)

 

A Holokauszt 73. évfordulójának megemlékezésén felidéztük a múltat és emlékeztünk az áldozatokra. 

Először Dancs Eugénia 8. osztályos tanuló előadásában a szörnyű eseményekhez kapcsolódó Mocsárdal című verset hallgathattuk meg, majd az emberi történelem legnagyobb drámáját, a történelmi eseményeket Kozma Béla történelem tanár úr elevenítette fel.

A holokauszttal kapcsolatosan mindig felmerül a felelősség kérdése. A megtörténtekért, nem tehető felelőssé egyetlen olyan generáció sem, amely a tragédia után született, de a megismétlődés elkerüléséért tenni azonban mindnyájunk felelőssége.

Úgy fogalmazott Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas zsidó író, hogy a múlt a közömbösség veszélyére tanít, úgy vélekedett: “a világ nem tanult a leckéből”.

Vendégünk volt Bökönyi Péter úr, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium művészeti szakkörének vezetője, aki nagyon fontosnak tartja a felnövekvő generáció egyre jobban elferdülő értékrendjének megelőzését, és szemléletformálását. Tanítványai segítségével interaktív előadását nagy figyelemmel hallgathatták diákjaink! Köszönettel tartozunk műsorukért.

Elérhetőség

Palásti László Általános Iskola és Óvoda 4556 Magy, Tompa Mihály utca 2. 30/663-4309 palasti.iskola@gmail.com